slattarpsgard_varhistoria_didacta

 

Vår historia

Allt började 2005 då jag lämnade Malmö för Skegrie. Drömmen om att skapa ett unikt ställe hade funnits ett tag. Ett unikt ställe, som inte begränsade mig utan som kunde växa i takt med nya idéer. Skissblocket åkte fram och jag började rita hur hela stället skulle se ut, långt innan jag ens hade upptäckt Slättarps Gård. Det unika stället fanns rakt framför mitt hus – Slättarps Gård. Endast de vackra fälten låg emellan. Vad jag inte visste då var att efter några år av förhandlingar, envishet, samarbeten och målmedvetenhet skulle jag stå med ett kontrakt i handen. Ett kontrakt och halva delen av dagens befintliga lokaler renoverade. En livstilsbutik med café mitt ute på vischan. Min mamma i caféet och jag själv i butiken – det var just så det började år 2010.

 

Vi kämpade mot den kallaste vintern på mycket länge och gjorde allt för att hålla gnistan vid liv och behålla känslan av att det här kommer att blir bra. Ett par år senare gick Roger in i verksamheten på heltid och vi utökade med en herravdelning, möbler och öppnade upp för events i vår festlokal. Ungefär samtidigt kom Lenzi in i bilden och vi ville gärna ha med honom i vårt team. Snart var även han ombord – beredd att ta över caféet och öppna sin restaurang.

 

Den första kämpiga vintern känns nu väldigt långt borta. Nu står vi med utökade lokaler, en framgångsrik restaurang och ett lyckat koncept – ett helt unikt ställe. Den sanna sagan om Slättarps Gård fortsätter såklart. Frågan är bara: Vad ska nästa kapitel handla om?

 

/Charlotta