Köpvillkor

Priser och köpregler

Samtliga priser är angivna i svenska kronor (SEK) inklusive moms.
Vi reserverar oss för eventuella fel i såväl produktinformation som pris och lagersaldo.
Du måste vara 18 år för att kunna handla i vår webbutik.
För tillfället är det endast möjligt att handla i vår webbutik om du bor i Sverige. 
Om du bor utanför Sverige och är intresserad av någonting, vänligen kontakta oss på info@slattarpsgard.se eller telefon +46 733 83 59 95.

Leveranskostnader

Alla ordrar över 500 SEK levereras fraktfritt. 
För ordrar under 500 SEK tillkommer en fraktkostnad på 49 SEK. 

Leveranstider

Leveranstiden för lagervaror är 2-4 vardagar från det att vi mottagit och registrerat din order. Vid order av beställningsvaror anges leveranstiden vid respektive produkt. Om en vara avviker från den utlovade leveranstiden kontaktar vi dig via mail eller telefon.

Leveranser

Våra leveranser sker med DHL eller Postnord AB. Mindre paket skickas med posten och levereras till närmaste postkontor på din ort. Du får en avisering vis sms eller brev när ditt paket har kommit, om du har lämnat dessa uppgifter i samband med beställningen. Postens ombud håller paketet i 20 dagar. Om paketet inte hämtas ut under den tiden returneras paketet till oss och du som slutkund debiteras den kostnad som returen innebär.
Större sändningar levereras med DHL direkt hem till dörren. Speditören ringer dig för att bestämma leveranstid. Det är därför viktigt att du uppger telefonnummer när du lägger en order.

Betalning
Vi använder oss av ecster's betallösningar genom Handelsbanken Finans, vilket innebär en hög säkerhet och trygghet, och som ger en stabil och enkel betalning över internet.
Vi uppfyller också Handelsbankens höga krav på säkerhet och att relevant köp- och kontaktinformation finns tillhanda, det gör att vi har fått Safesale kvalitetsmärkning.
De betalsätt vi erbjuder i nuläget är kortbetalning, fakturabetalning och delbetalning.

Faktura

Genom vårt samarbete med ecster kan vi erbjuda privatpersoner att handla mot faktura. En fakturaavgift om 39 kr tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 60 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år. 

I kassan väljer du betalningsalternativet faktura. När du anger ditt personnummer gör ecster en kreditprövning och en kreditupplysning kan komma att tas. Du får besked direkt om din ansökan har godkänts.

Grundkraven för att få betala mot faktura är följande:

  • Du har fyllt 18 år
  • Du har minst 120 000 kr i årsinkomst
  • Du har inga betalningsanmärkningar

Delbetalning

Genom vårt samarbete med ecster kan du delbetala dina köp, stora som små. Du väljer själv det köputrymme som passar ditt totala inköpsbelopp bäst upp till 80 000 kr. Ditt köputrymme läggs upp på ett konto hos ecster. 

I kassan väljer du betalningsalternativet delbetalning och hur många månader du vill dela upp betalningen på. När du sedan bekräftar ditt köp och din ansökan om delbetalning, gör ecster en sedvanlig kreditprövning. Du får besked direkt om din ansökan har godkänts, därefter slutför du köpet. Du kan när som helst välja att slutbetala utan extra kostnad. 

Har du en gång delbetalat en vara hos ecster/Handelsbanken Finans kan du använda dig av samma konto och behöver inte genomgå en ny kreditprövning. Är ditt köputrymme för litet ansöker du enkelt om en höjning – du får svar direkt. 

Kortbetalning

Vi accepterar Visa och Mastercard. Vi tillämpar inga extra avgifter när du betalar med kort och all kortdata hanteras säkert av vår betalväxel Nets som är certifierade enligt PCI-DSS.

Ångerrätt

Du har en ångerrätt på 14 dagar när det gäller lagervaror till ordinarie pris. Varan ska vara i originalskick och i originalförpackning när vi mottagit den, D.v.s. varan får inte vara använd eller monterad. Du får själv stå för returfrakten vid ett ångrat köp. Skulle en vara visa sig vara använd eller i annars ej godtagbart skick när vi mottager den, förbehåller vi oss rätten att underkänna returen. Vi löser inte ut vara som skickas till oss mot postförskott.
Vid retur återbetalas varans värde till dig efter det att vi kontrollerat och godkänt varan.
Observera att vi inte återbetalar den ursprungliga fraktkostnaden.
För reavaror och prissänkta varor gäller inte ångerrätten.
Skicka inte varan i retur innan du kontaktat oss.

Vid beställningsvaror har du inte möjlighet till öppet köp eller bytesrätt eftersom dessa varor tas hem unikt för dig. 
Här har du endast en ångerrätt på 3 arbetsdagar från det att du beställt varan från oss.
För att utnyttja ångerrätten, kontakta oss på info@slattarpsgard.se.  
Skicka inte varan i retur innan du kontaktat oss.

Reklamation

Alla reklamationer, d.v.s. tillverkningsfel, fraktskador eller felaktiga varor ska anmälas till oss snarast efter mottagandet. Märker du att paketet är skadat när du mottagit det ska du först anmäla det direkt till leverantören eller till utlämningsstället och därefter kontaktar du oss.
Vid en reklamation krävs att en bild på varan och en beskrivning på felet skickas till oss på info@slattarpsgard.se. Vid frågor om reklamationer kan du ringa oss på 0733-83 59 95, ons-fre 11.00–18.00.

Bilder och färger

Vi försöker naturligtvis att återskapa färgerna på varorna i webbutiken så exakt som möjligt men vi kan inte garantera att färgerna är exakt samma som i verkligheten.

Personuppgifter

När du handlar i vår webbutik godkänner du att vi lagrar och använder den informationen som du lämnat till oss, som t.ex. namn, adress och telefonnummer. Detta för att vi ska kunna fullfölja de åtaganden som vi har gentemot dig som kund. Vi behandlar dina personuppgifter med största försiktighet och garanterar att vi inte lämnar ut några uppgifter till tredje part.

Felaktiga uppgifter
Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera eventuella felaktiga uppgifter angående pris och leveranstid. Vi reserverar oss för eventuella fel i såväl produktinformation som pris och lagersaldo. Även efter genomfört köp och skickad orderbekräftelse förbehåller vi oss rätten att ändra pris och leveranstid vid eventuellt tryckfel.

Force Majeure
Vi förbehåller oss rätten att åberopa Force Majeure i sådana situationer där detta är tillämpbart.